מבני תעשייה וציבורי

תכנון מפעלים ומבני תעשייה משרת בראש וראשונה שימוש נכון ויעיל בחלל כדי לתמוך בעבודה המבוצעת בו.  במהלך שנותי כאדריכל צברתי ניסיון רב בתכנון אדריכלי עבור מפעלים, בחלקם, המבנה מתוכנן מראש לשימוש מסוים ובחלקם, מבנים להשכרה כשהשימוש העתידי אינו ידוע מראש. בכל מקרה המוטו הוא מיקסום תוצאות להפקת ערך מירבי ליזם/מזמין. 

השימושים ותהליכי הייצור השונים מכתיבים את הגדלים והקשרים בין השימושים השונים כדי שתהליכי העבודה יזרמו ויתבצעו ביעילות. לאחר הגדרת הגדלים והגבהים הדרושים נבחרת שיטת הבנייה המתאימה למבנה המתוכנן תוך תשומת לב למפתחים הדרושים ללא עמודים, לנושאי אוורור ותאורה  וקשרי אספקה והובלה אל המבנה ומחוצה לו. 

מבני תעשייה יכולים להיות בנויים בשיטת בנייה טרומית עם אלמנטים מוכנים מראש מבטון או חומרים אחרים ועפ"ר כאשר מדובר במפתחים גדולים שיטת הבנייה תהיה קלה מבוססת על קונסטרוקציית פלדה עם אלמנטי חיפוי מחומרים קלים ובידוד טרמי.

כאמור, הרבה פעמים מבני תעשייה אינם מתוכננים עבור לקוח ספציפי אלא מייצרים חללים גמישים וגדולים שניתנים לחלוקה אותם ניתן להתאים ללקוח המזדמן. היזם של המבנה מעוניין להשכיר את השטחים או למכור אותם  ולכן  שיקולי עלויות הבנייה מכריעים בצורה משמעותית את מראה המבנה. אין זה אומר שמדובר בבניינים זולים, לא אחת משקיע היזם סכומים גבוהים במראה המבנה והתשתיות שהוא מספק כדי למשוך למבנה לקוחות איכותיים . 

במבנים לצרכים מסחר ובילוי דוגמת קניונים, המראה החיצוני מקבל טיפול מיוחד כדי למשוך את קהל הקונים הפוטנציאלי למבנה ולפעילויות הבילוי המבוצעות בו כשהחללים הפנימיים מטופלים בעיקר על ידי מעצבי פנים המתמחים בעיצוב מסחרי של חנויות 

סטודיו הולנדר - 052-6526590, rhdesign@netvision.net.il